آموزش ساخت هوش مصنوعی

ساخت هوش مصنوعی

در سال‌های اخیر، استفاده از هوش مصنوعی در جنبه‌های مختلف زندگی بسیار رونق پیدا کرده است. حتی بسیاری از شرکت‌های بزرگ و موفق دنیا از جمله گوگل یا آمازون نیز به استفاده از هوش مصنوعی روی آورده‌اند. همانطور که گفته شد، هوش مصنوعی در جنبه‌های مختلف زندگی از قبیل ساخت نرم افزارها یا ربات‌های دستیار شخصی بکار گرفته می‌شود. 

دستیار شخصی با قابلیت پاسخ‌گویی از جمله کاربردهای هوش مصنوعی است که در سال‌های اخیر بسیار رونق یافته است. امروزه، بسیار از نرم افزارهای پیام‌رسان از این نوع ربات‌ها بهره می‌برند. به عنوان مثال، ربات تلگرامی که پاسخ منحصر به فردی بسته به متنی که کاربر ارسال می‌کند، ارائه می‌دهد. 

در این مقاله، ساخت هوش مصنوعی را آموزش خواهیم داد اما پیش از آن، توضیح می‌دهیم که هوش مصنوعی چیست. با ما همراه باشید. 

هوش مصنوعی چیست؟

به زبان ساده، هوش مصنوعی توانایی فکر کردن و تصمیم‌گیری یک ماشین است. به عبارت دیگر، از هوش مصنوعی برای ساخت ماشین‌هایی استفاده می‌شود که می‌توانند مانند انسان فکر کنند و یاد بگیرند. مفهوم هوش مصنوعی در سال 1956 توسط جان مک کارتی در دانشگاه استنفورد ارائه شد. او این مفهوم را در قالب رشته‌ای از علوم کامپیوتر تعریف کرد. 

با این وجود، هوش مصنوعی فراتر از علوم کامپیوتری است و بیشتر یک مفهوم بین رشته ای است که می‌تواند به تولید ماشین‌هایی که توانایی تعامل با محیط اطراف خود را دارند، بپردازد. برای این منظور، ماشین ابتدا باید فرآیند فکری انسان را تقلید کند و سپس، همانند یک انسان عمل نماید. 

هوش مصنوعی چیست

نحوه‌ی آموزش ساخت هوش مصنوعی

برای ساخت هوش مصنوعی به زبان برنامه‌نویسی نیاز است. در واقع، اساس مفهوم هوش مصنوعی، زبان برنامه‌نویسی است. از جمله مهم‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای ساخت هوش مصنوعی عبارتند از:

  • برنامه‌نویسی هوش مصنوعی با پایتون: پایتون را می‌توان مهم‌ترین زبان برنامه‌نویسی در هوش مصنوعی دانست. دلیل محبوبیت آن، سادگی و تطبیق‌پذیری بالایی است که در اختیار برنامه‌نویس قرار می‌دهد. یادگیری این زبان برنامه‌نویسی نسبت به جاوا و ++C برای کاربر جالب‌تر است زیرا از پیچیدگی‌های کمتری برخوردار می‌باشد. از پایتون می‌توان بر روی ویندوز، مک، لینوکس و UNIX استفاده کرد. 
  • برنامه‌نویسی هوش مصنوعی با جاوا: جاوا نیز از دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی برای هوش مصنوعی است که از تمام پلتفرم‌ها پشتیبانی می‌کند. جاوا در میان برنامه‌نویسان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و سابقه‌ی بیست ساله‌ی آن نشان می‌دهد که چقدر در میان برنامه‌نویسان کاربرد دارد. 
نحوه آموزش ساخت هوش مصنوعی
  • برنامه‌نویسی برای ساخت هوش مصنوعی با R: قابلیت‌های این زبان برنامه‌نویسی برای هوش مصنوعی بسیار مناسب است. به عنوان مثال، این زبان برنامه‌نویسی از نظر مدیریت اعداد بزرگ حتی از پایتون نیز برتری دارد. 
  • برنامه‌نویسی هوش مصنوعی با Lisp: ابن زبان برنامه‌نویسی به معنی پردازش لیست است که بعد از فورتون به عنوان دومین زبان برنامه‌نویسی قدیمی شناخته می‌شود. Lisp با گذشت زمان تغییر و تحول بسیار زیادی پیدا کرده است و اکنون یکی از قدرتمندترین زبان‌های برنامه‌نویسی به شمار می‌رود. 
  • برنامه‌نویسی هوش مصنوعی با Prolog: پرولاگ یک زبان برنامه‌نویسی ابتدایی برای هوش مصنوعی به حساب می‌آید. این زبان برنامه‌نویسی از تطبیق الگو، ساختارهای درختی داده و بازگشت به عقب خودکار استفاده می‌کند. 

ساخت هوش مصنوعی نیاز به تسلط بر زبان برنامه‌نویسی و همچنین مفاهیم مهم در این زمینه دارد. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.