اینکوترمز پشت گمرک مقصد

اینکوترمز پشت گمرک مقصد

یکی از مشکلات اصلی در مسئله‌ی صادرات و واردات بین‌المللی، تخصیص وظایف و حقوق خریدار و فروشنده نسبت به یکدیگر است. با توجه به این که قوانین گمرکی در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است، به یک مجموعه از قوانین بین‌المللی برای رسیدگی بر این موضوع و شفاف‌سازی وظایف و حقوق خریدار و فروشنده نیاز است. به این ترتیب است که قوانین اینکوترمز به وجود آمده‌اند. در این مقاله، به بررسی اینکوترمز پشت گمرک مقصد می‌پردازیم. پس، با ما همراه باشید. 

اینکوترمز پشت گمرک مقصد چیست؟

اینکوترمز مخفف سه کلمه‌ی انگلیسی International Commercial Terms می‌باشد. در واقع، اینکوترمز یعنی اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی که به طور دقیق و شفاف، وظایف و مسئولیت‌های طرفین یک قرارداد بازرگانی (یعنی خریدار و فروشنده) را مشخص می‌کند. به همین دلیل است که صرف‌نظر از نوع حمل و نقل، حتماً باید چه هنگام واردات و چه هنگام صادرات به این قوانین توجه شود تا مشکل حقوقی در این خصوص برای طرفین قرارداد به وجود نیاید. 

اینکوترمز پشت گمرک مقصد چیست؟

ترم‌های خرید در اینکوترمز پشت گمرک مقصد

برخی از مهم‌ترین ترم‌های خرید در قواعد اینکوترمز به صورت زیر می‌باشند:

  • EXW (تحویل در محل کار فروشنده): این ترم نشان می‌دهد که واردکننده می‌بایست کالای موردنظر را در انبار یا کارخانه تحویل بگیرد. به عبارت دیگر، هزینه‌ی حمل و نقل تا بندر و بارگیری به عهده‌ی خود خریدار می‌باشد. معمولاً پیشنهاد می‌شود که از این ترم در حمل و نقل جاده‌ای بیشتر استفاده شود. 
  • FAS (تحویل کالا در کنار کشتی روی اسکله): همانطور که مشخص است، از این ترم در حمل و نقل دریایی استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، فروشنده باید کالای موردنظر را در محل تعیین شده بعد از ترخیص از گمرک و اخذ پروانه صادرات قرار دهد. 
  • FCA (تحویل به حمل‌کننده): این ترم نشان می‌دهد که فروشنده مسئول است تا کالا را در یک محل مشخص بعد از ترخیص از گمرک مبدا به خریدار تحویل دهد. 
  • FOB (تحویل تا عبور کالا از نرده‌ی کشتی): FOB به طور گسترده در زمینه‌ی خرید و فروش بکار گرفته می‌شود و نشان می‌دهد که فروشنده می‌بایست کالای موردنظر را از نرده‌ی کشتی عبور دهد. لازم به ذکر است که FOB تنها در حمل و نقل دریایی بکار گرفته می‌شود. 
ترم‌های خرید در اینکوترمز پشت گمرک مقصد
  • CFR (هزینه کالا و کرایه حمل): ترم CFR مشابه‌ی FOB است با این تفاوت که هزینه‌ی حمل باید در مبدا پرداخت شود.
  • CIF (هزینه کالا، بیمه، کرایه حمل تا بندر مقصد): ترم CIF نیز شبیه به ترم CFR است با این تفاوت که بیمه‌ی کالای موردنظر بر عهده‌ی خود فروشنده است. 
  • CPT (کرایه حمل پرداخت شده تا مقصد موردنظر): این ترم مشخص می‌کند که پرداخت هزینه حمل تا مقصد بر عهده‌ی فروشنده است. همچنین، فقدان یا خسارت وارد شده به کالا را نیز باید خود فروشنده پرداخت کند.
  • DAF (تحویل در مرز گمرکی): کالای موردنظر بعد از ترخیص از گمرک مبدا در مرز گمرکی تحویل خریدار داده می‌شود. 
  • DES (تحویل از کشتی): این ترم نشان می‌دهد که کالا باید بر روی کشتی که کالا را حمل کرده، تحویل داده شود. 
  • DES (تحویل در اسکله مقصد): فروشنده مسئول است تا کالای موردنظر خود را در اسکله‌ی مقصد تحویل خریدار بدهد. به عبارت دیگر، تمامی هزینه‌ها بر عهده‌ی خود فروشنده است. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.